10-19/11/2017: 35a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya

Per | 27/07/2017

+ info: Ajuntament de Torelló

Torelló tornarà a ser l’epicentre del millor cinema a gran altura del 10 al 19 de novembre. La 35a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya amplia el ventall de propostes i reforça, encara més, un model d’èxit que reuneix cada any les millors projeccions cinematogràfiques. Tot i la seva dimensió internacional, el Festival vol seguir sent l’escenari on es recorden els grans èxits catalans. És per això que l’edició d’aquest any donarà el tret de sortida amb un tribut a la figura de Jordi Pons.

L’acte inaugural servirà per reconèixer els grans mèrits de l’alpinista català; capaç de combinar de la millor manera la passió per la muntanya i el cinema durant més de seixanta anys. Al llarg de l’espectacle es reviuran les grans ascensions de l’alpinisme de casa nostra a través de les pel·lícules de Pons acompanyades del testimoni dels seus companys d’aventures. Jordi Pons, al costat d’Anglada, Guillamon, Pokorski, Cerdà, Civis i molts altres, van ser els referents d’una nova generació que a la dècada dels cinquanta va iniciar una activitat important a tots els nivells i a totes les serralades del món. Una punta de llança que va situar l’alpinisme català al nivell que li corresponia durant els anys seixanta i setanta.