Observatori de la Vida Quotidiana

Per | 26/07/2017

+ info: OVQ

L’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) va néixer a Barcelona, l’agost de 1999. És una organització assembleària i multidisciplinar que treballa en la recerca i la creació de continguts al voltant de les dinàmiques de la vida social contemporània. L’equip de persones que col·labora a OVQ està format per antropòlegs, historiadors, professionals de l’audiovisual, experts en disseny gràfic i artistes, amb la voluntat que la multiplicitat de punts de vista i abordatges formals, ens ajudi a acostar-nos a la vida quotidiana des diversos fronts.

El que pretenem és analitzar els vaivens de la modernitat, explicar el per què de certes manifestacions públiques, resseguir els usos habituals o inopinats de l’espai urbà, i tot plegat a partir de fixar l’atenció en aquells esdeveniments o pràctiques que, precisament pel que tenen d’excepcional, permeten explicar millor algunes claus de la nostra vida en societat.Les festes populars, el turisme de masses, les ocupacions reivindicatives de l’espai públic, la colonialitat, el fotoperiodisme i la memòria gràfica veïnal són les nostres principals línies d’investigació.