Ja podeu consultar una nova guia temàtica a la web: Col.lecció Premsa Clandestina

Per | 14/07/2017

+ info: Ajuntament de Barcelona

Catàleg de la premsa clandestina i de l’exili de l’Hemeroteca de l’Arxiu Històric de la Ciutat (1939-1977). La col·lecció està formada per més d’un miler de títols que es van publicar durant la dictadura franquista i fins a la recuperació de les llibertats democràtiques.Es conserven exemplars dels òrgans de la majoria de partits polítics catalans que es van reorganitzar cap als anys quaranta, l’etapa més dura de la repressió, i també publicacions impreses a l’exili per part de refugiats de guerra i per les diferents agrupacions que es van reconstituir a l’exterior. Inclou butlletins del món de la cultura catalana i de col·lectius de contrainformació. La revolta universitària dels anys 60 es veu reflectida en les publicacions del Sindicato Democrático de Estudiantes Universitarios de Barcelona (SDEUB).

El moviment obrer també es pot trobar representat a la col·lecció, amb títols editats per diferents organitzacions sindicals clandestines, i també per publicacions de l’àmbit de l’empresa, comissions, assemblees de treballadors, i comitès de vaga que no s’identificaven amb aquestes organitzacions.