Fons Filmogràfic de les Religions

Per | 10/07/2017

El portal Cinema espiritual i de les religions és un espai web impulsat per la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i la Filmoteca de Catalunya. Té com a objectiu donar a conèixer, per mitjà del format audiovisual i a través de la mirada cinematogràfica, la diversitat religiosa i de creences que existeix a tot el món, i també a casa nostra.

– El Fons filmogràfic de les religions, coordinat pel professor Joan-Andreu Rocha Scarpetta, doctor en ciències de la comunicació (Barcelona) i en història de les religions (Roma), és una base de dades catalogada d’accés lliure que recull la producció cinematogràfica mundial referent a les diferents tradicions religioses.

– La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya és un esdeveniment cinematogràfic anual que des del 2014 organitza la Direcció General d’Afers Religiosos. La Mostra pretén aprofundir en la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribuir a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

+ info: http://www.cinemaespiritual.cat/?cataleg_tria