Arrenca el web de l’Observatori de la Islamofòbia als Mitjans

Per | 29/06/2017

+ info: IEmed

L’Observatori de la Islamofòbia en els Mitjans, un projecte liderat per la Fundació Al Fanar i l’IEMed amb el suport de la Fundació Tres Cultures, Casa Àrab i la Fundació Euroàrab, és ja una realitat. A partir d’avui es pot consultar a internet el seu lloc web on s’identifiquen informacions periodístiques que estigmatitzen tots els musulmans i s’emeten recomanacions i bones pràctiques per a una narrativa periodística més inclusiva i precisa. A www.observatorioislamofobia.org també hi trobareu la seva Declaració fundacional, signada ja per més d’una dotzena d’organitzacions com Media Diversity Institute (Londres), European Association for Viewers Interests (Brussel·les) o la Plataforma Ciutadana contra la Islamofòbia. Una declaració que afirma:

“Creiem en un periodisme que informi de manera responsable, que fomenti la interculturalitat i eviti les generalitzacions que estigmatitzen tota la comunitat musulmana i que poden acabar posant les bases d’una fractura social que només beneficia els extremismes violents. Els / les signants d’aquesta declaració defensem el paper que el bon periodisme, precís, equilibrat i conscient de la seva funció com a formador d’opinió i fixador d’imaginaris, pot jugar a l’hora de fomentar una societat inclusiva”.