MusicMuni Labs desenvolupa Riyaz per aprendre música de l’Índia

Per | 02/06/2017

+ info: Universitats i Recerca

Dos investigadors del Grup de Recerca en Tecnologia Musical (MTG) del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han desenvolupat Riyaz, una aplicació per a Android pensada per ensenyar música hindustànica, original del nord de l’Índia, i carnàtica, pròpia del sud d’aquest país.

Riyaz permet avaluar de manera automàtica si un estudiant principiant o de nivell intermedi de cant d’aquestes tradicions musicals clàssiques està interpretant correctament una cançó, tenint com a element de comparació una lliçó de referència. A més de classes de cant, aquest innovador sistema d’aprenentatge musical ofereix un munt d’exercicis i incorpora un entrenador vocal personalitzat que proporciona una acurada retroalimentació en l’aprenentatge.L’aplicació sorgeix del projecte europeu CompMusic, un projecte que va néixer per fomentar l’aprenentatge i l’apreciació de les formes musicals de l’Índia. La comercialització de l’aplicació es farà a través de l’empresa derivada MusicMuni Labs, Private Limited, a Bangalore (Índia), que els dos estudiants de doctorat, Sankalp Gulati i Gopala Krishna Koduri, han constituït juntament amb Xavier Serra, director de l’MTG de la UPF. Alhora pretenen desenvolupar i explotar nous productes relacionats dins de la iniciativa empresarial que sorgeix del projecte europeu de prova de concepte CAMUT.