Els experts consideren que Catalunya té talent per impulsar la indústria dels videojocs, però li falta capacitat de gestió i finançament

Per | 03/04/2017

+ info: CAC

Catalunya té prou talent i potencial per desenvolupar la indústria dels videojocs, per bé que li falta capacitat de gestió i finançament per fer front a la competència internacional, que factura anualment prop de 100.000 milions de dòlars. Aquesta és la visió que comparteixen els tres experts que han participat avui, 28 de març, en les IX Jornades Tecnològiques, organitzades pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

Tots els experts han coincidit també en el fet que el sector dels videojocs català està creixent i pot consolidar-se com un pol econòmic destacat. La radiografia del sector del videojoc català és la següent: el 2015 hi havia 120 empreses, amb 1.678 treballadors i una facturació de 217 milions d’euros. Catalunya té el 25% de les empreses de videojocs d’Espanya, que representa el 40% de la facturació total.